torsdag 10 oktober 2013

Högsta betyg och samtidigt få mer tid för vänner och andra intressen? Går det?

Det tror i allafall Mattias Ribbing som är trefladig svensk mästare i minne och har kommit ut med boken Vägen till maxade betyg.

Den är riktad till dig i skolan för att du ska kunna trimma din hjärna där du lär dig en inlärningsmodell för ett nytt och roligare sätt att plugga på.

Mattias berättar att grunden till att minnas på ett bättre sätt är att lära sig att tänka i bilder och att vänja hjärnan vid att föreställa sig bilder i huvudet. Ett exempel är när du sitter på en lektion och lyssnar på lärarens genomgång, kanske tycker du att det är trist och segt. Försök till nästa gång att göra om det som läraren säger till en liten dokumentärfilm (till exempel se krigsfältet framför dig). Om du tränar upp och repeterar detta kommer fler kopplingar i hjärnan att sättas igång och till slut kommer du ha små youtubeklipp av kunskap som du kan plocka fram när du behöver det.

Ur innehållet hittar du bland annat:
-en superkraft du inte visste att du hade
-att tackla skolbäckerna utan att dö av tristess
-att spara det du behöver i minnet lika säkert som på datorn
-att minnas glosor utan att traggla dom
-World of Warcraft, mode eller Zlatan? Använd det du kan och det tråkiga ämnet blir kul
-En kvart om dagen för grymt mycket kunskap

Klicka på denna länk http://media.bonnierforlagen.se/bladderex/?isbn=9789137138497  för att läsa de första sidorna i boken samt få prova på 2 övningar.

Gillar du den kan du ju fråga föräldrarna om de kan köpa den. Blir nog inte så svårt att övertala dom om det =)

/Era skolpsykologer Chen & John